HostingLaman Web

Penukaran NameServer Hosting Malaya

Penukaran NameServer Hosting Malaya

Baru-baru ini telah berlaku penukaran nameserver Hosting Malaya untuk menaiktaraf dan menggunakan server yang lebih pantas dengan kelebihan dan resources yang lebih tinggi untuk memberikan pengalaman terbaik kepada pengguna servis web hosting yang ditawarkan oleh Hosting Malaya – Web Hosting & Game Hosting Solution.

Sebelum ini, Hosting Malaya menggunakan server di US dan merupakan reseller hosting kepada sebuah syarikat hosting disana. Dengan mengambil kira prestasi laman web klien Hosting Malaya sebelum ini, bermula pada awal tahun 2019, Hosting Malaya mula menggunakan server web hosting yang baru.

server hosting malaya

100% klien sebelum ini telah berjaya dimigrasikan oleh pihak kami dimana server terbaru ini diuruskan oleh pihak Hosting Malaya sendiri. Antara kelebihan server web hosting terbaru 2019 yang kami tawarkan adalah :

  1. Server yang lebih pantas dan stabil dengan latency yang lebih rendah sesuai untuk klien yang mensasarkan pengguna di Asia Tenggara (SEA).
  2. Lebih mesra pengguna kerana mempunyai Softaculous dimana anda boleh install pelbagai aplikasi laman web dengan hanya ‘one click install’ sahaja.
  3. Menyediakan perkhidmatan SSL percuma menggunakan Lets Encrypt. SSL adalah perlu untuk sesebuah website pada tahun 2019.
  4. Mempunyai Anti DDoS Protection yang mana memastikan setiap serangan untuk menjatuhkan laman web anda dilumpuhkan dengan lebih efisien dan efektif.
  5. Harga, servis dan bantuan yang sama seperti sebelum ini walaupun terdapat pelbagai penambahbaikan terhadap server. Wow !

Diharap dengan penukaran nameserver Hosting Malaya serta penambahbaikan ini dapat memberikan pengalaman yang lebih mesra dan selesa kepada pengguna disamping dapat menggunakan servis kami dengan lebih lancar dan pantas.

Jom baca ‘Kelebihan Memiliki Laman Web’ disini : https://hostingmalaya.com/kelebihan-memiliki-laman-web.

Berminat untuk mendapatkan web hosting dengan harga yang berpatutan ? Lihat disini : https://billing.hostingmalaya.com/cart.php?gid=1.

Berminat untuk mendapatkan web atau sistem untuk perniagaan anda ? Whatsapp/Call 0177860670 untuk penerangan dan maklumat lanjut.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.