HostingPromosi

Hosting Malaya Memperkenalkan Reseller Web Hosting

Hosting Malaya Memperkenalkan Reseller Web Hosting

Bermula pada hari ini, Hosting Malaya telah memperkenalkan pakej reseller web hosting khas dan sesuai untuk pereka dan pembangun laman web untuk memudahkan pengurusan laman web klien. Selain itu, pakej ini juga sesuai bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan hosting berskala kecil disamping menimba ilmu berkaitan dengan hosting dan server.

Buat masa ini, terdapat 2 pelan reseller web hosting yang diperkenalkan oleh Hosting Malaya, iaitu :

  • Reseller Hosting Mini.
  • Reseller Hosting Boost.

reseller web hosting murah malaysia

Kedua-dua pakej diatas menggunakan cPanel/WHM Control Panel untuk memudahkan para reseller untuk menguruskan akaun cPanel klien dengan pantas dan mudah. Reseller tidak perlu untuk membayar kos lesen penggunaan cPanel yang tinggi memandangkan ianya ditawarkan secara percuma pada kedua-dua pelan tersebut. Hosting Malaya juga menyediakan autobackup mingguan secara percuma.

Reseller Hosting Mini ditawarkan dengan 40GB diskspace dan 400GB bandwith manakala Reseller Hosting Boost pula ditawarkan dengan 100GB diskspace dan 1TB bandwith dengan komitmen bulanan sebanyak RM90/bulan dan RM170/bulan sahaja. Tutorial asas penggunaan akaun reseller akan diberikan dan anda bebas untuk menggunakan apa-apa sistem untuk pengurusan order web hosting dan klien, contohnya :

  1. BoxBilling.
  2. WHMCS.
  3. Blesta.
  4. Clientexec.
  5. HostBill.

Kedua-dua pelan ini juga dilengkapi dengan perlindungan DDoS yang tinggi untuk mengelakkan daripada laman web terjejas daripada serangan siber. Ketahui dengan lebih lanjut apa itu DDoS Attack disini : https://hostingmalaya.com/apa-itu-ddos-attack.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan pelan Reseller Web Hosting yang murah dan berkualiti daripada Hosting Malaya, anda boleh membuat melanggan pelan tersebut disini : https://billing.hostingmalaya.com/cart.php?gid=9.

Jika anda mempunyai persoalan atau pertanyaan lanjut mengenai pelan diatas atau berminat untuk mendapatkan servis daripada Hosting Malaya, anda boleh hubungi kami melalui Facebook : Hosting Malaya – Web Hosting & Game Hosting Solution atau emailkan ke : admin@hostingmalaya.com.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.