HostingLaman WebTips

Apa Itu Basekit SiteBuilder

basekit site builder

Apa Itu Basekit SiteBuilder

Basekit SiteBuilder adalah salah satu servis yang disediakan untuk pelanggan Web Hosting kami . Basekit SiteBuilder memudahkan anda bagi pengguna yang kurang pengetahuan dalam laman web untuk mereka laman web mereka sendiri. Terdapat pelbagai jenis Templates, Themes dan Widgets yang boleh diaplikasikan dalam laman web tersebut. Dengan aplikasi ini, pelanggan kami dapat mereka laman web mereka yang simple sepantas mungkin !

Selepas login Cpanel , anda boleh mencari Basekit Sitebuilder seperti dibawah :

basekit sitebuilder

Pilih domain anda selepas klik BaseKit SiteBuilder, dan anda sudah boleh mula untuk mereka website idaman anda !

Anda juga boleh menambah aplikasi seperti komen, menu, form, Google Map serta social networks dengan mudah ! Sekiranya anda memerlukan guidelines serta tutorial, anda boleh layari tutorial Basekit SiteBuilder di Youtubehttps://www.youtube.com/playlist?list=PLACDEDA022DDB260F .

Selain itu, bagi yang ingin menjual barang di laman web mereka, Basekit Sitebuilder juga mempunya aplikasi Buy Now button untuk Paypal dimana pelanggan boleh membeli items dari website tersebut dan duit tersebut akan dimasukkan ke dalam akaun Paypal penjual/pemilik laman web. Mudahnya untuk menjual secara online !

Bagi mereka yang teragak-agak untuk mendapatkan pereka laman web sendiri dan kekurangan bajet, anda boleh mencuba Basekit Sitebuilder ini. Cuma serendah RM6 Sebulan untuk web hosting dan anda akan dapat PERCUMA :

  • Uptime 99.9% . Website anda sentiasa online, tiada masalah server down atau sebagainya.
  • Menggunakan Cpanel. Dengan menggunakan Cpanel, amat mudah untuk anda monitor serta manage website anda.
  • Sekiranya anda kurang pengetahuan dalam coding, ada juga disediakan SiteBuilder untuk memudahkan anda membuat website secara drag and drop.
  • Disediakan 4500 Website templates secara PERCUMA selagi anda melanggan hosting kami.
  • Disediakan 400+ Video Tutorials sekiranya anda ingin belajar dengan lebih mendalam tentang Web Hosting.

Sekiranya ada pertanyaan lanjut atau keraguan, anda boleh like page Facebook kami : Hosting Malaya dan bertanya tentang kemusykilan anda disana. Diharap aplikasi ini dapat membantu anda mereka laman web seperti yang anda ingini.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.