DomainHostingLaman WebPromosi

Kepentingan Laman Web Dalam Perniagaan

Kepentingan Laman Web Dalam Perniagaan

Ramai yang masih tidak sedar kepentingan laman web untuk diaplikasikan dalam perniagaan. Laman web ibarat nama, brand dan platform yang dapat memperkenalkan perniagaan anda secara online dengan lebih meluas dan bersistematik. Ada pelbagai kelebihan yang laman web boleh lakukan untuk anda.

Antara kelebihan laman web dalam perniagaan adalah seperti berikut :

1. Memberikan informasi perniagaan dan produk anda kepada pelanggan dengan meluas.
Antara jenis laman web yang sering digunakan adalah laman web informasi perniagaan dan profil syarikat. Laman web jenis ini sesuai untuk memperkenalkan syarikat dan produk anda kepada pengguna dengan penyampaian informasi yang lebih baik sebagai contoh menggunakan teks, video, pautan ke laman sosial dan sebagainya.

Laman web sebegini meletakkan reliabiliti dan memudahkan capaian pelanggan kepada anda dengan mudah dan cepat.

laman web bisnes

laman web perniagaan

laman web produk

2. Memudahkan sistem pengurusan order dan pembayaran untuk perniagaan anda.

Jenis laman web begini boleh memudahkan sistem pengurusan order dan pembayaran untuk perniagaan anda. Anda tidak perlu susah-susah untuk mengira sales, semakan semula pembayaran dan sistem boleh mempamerkan report harian/bulanan/tahunan perniagaan anda.

website sistem pembayaran

website report sales
3. Dapat menarik prospek baru melalui integrasi email marketing, FB Pixel, dan pelbagai teknik lain.

Melalui laman web, anda boleh integrasikan sistem lain yang bersesuaian untuk mendapatkan prospek dan pelanggan baru untuk mendapatkan produk anda. Antaranya melalui FB Pixel dimana anda boleh ‘menghantui’ prospek yang melayari laman web anda dan ‘menyuap’ mereka dengan iklan di Facebook untuk menarik minat mereka membeli produk anda.

fb pixel

Selain itu, anda juga boleh mula mengumpul maklumat prospek menggunakan sistem ‘subscription’ dan berjinak dengan ‘Email Marketing’ pula. Mereka yang mengisi maklumat tersebut sudah semestinya ‘potential customer’ untuk produk anda.

subscription website

4. Laman web anda akan dapat dilihat dari Google Search. Power tak power kan ?

Dibawah merupakan beberapa contoh laman web saya yang berjaya menguasai rank top google menggunakan teknik SEO.

kepentingan teamviewer kepada developer

kelebihan memiliki laman web

website top google seo

Diatas saya telah berikan 4 kepentingan laman web dalam perniagaan yang sangat-sangat membantu dalam mengautomasikan dan memudahkan perniagaan anda. Sebenarnya masih ada pelbagai lagi kepentingan laman web yang saya akan jelaskan pada post saya yang akan datang.

Anda mempunyai permintaan terperinci untuk laman web anda ? Anda boleh PM kami untuk maklumat terperinci berkenaan laman web anda melalui mana-mana saluran dibawah.

Facebook : https://facebook.com/hostingmalaya
Whatsapp : 60177860670
Email : admin@hostingmalaya.com

Anda akan menerima :
1. Laman web mengikut permintaan anda dan semestinya memudahkan pengurusan perniagaan anda.
2. Bantuan support dari team kami selama setahun berkenaan laman web tersebut.
3. Termasuk dengan kos domain dan hosting untuk tahun pertama. Tahun kedua anda cuma perlu membuat pembayaran domain dan hosting sahaja (tiada kos design).
4. Dimasukkan dalam group support kami untuk apa-apa pertanyaan berkenaan dengan masalah teknikal laman web.
5. Nasihat dan panduan daripada team kami untuk meningkatkan sales menggunakan laman web perniagaan anda.

Alhamdulillah, lepas buat web sistem perniagaan ni, lebih teratur dan mudah untuk manage.Nak monitor keuntungan dan sales pun tak susah dah macam dulu.

Kalaulah saya tahu website ni boleh mudahkan urusan perniagaan saya, dah lama saya cari bos untuk selesaikan masalah saya. Terima kasih bos.

Lepas saya ada laman web, lebih luas prospek saya tuan. Dah ada laman web, email marketing, sistem order payment, database client semua saya tak risau dah.

Sekiranya anda berminat, anda boleh PM Facebook page kami Hosting Malaya atau Whatsapp kami di 0177860670 untuk maklumat lanjut.

Jom baca ‘Kelebihan Memiliki Laman Web’ disini : http://hostingmalaya.com/kelebihan-memiliki-laman-web.

6 Comments

  1. amyliaishak
    • Amir

Leave a Comment

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Dapatkan tips, promosi dan informasi terkini daripada Hosting Malaya khas kepada anda !

You have Successfully Subscribed!