Uncategorized

Kelebihan Kaedah Pembayaran Paypal

Kelebihan Kaedah Pembayaran Paypal

kaedah pembayaran paypal

Paypal merupakan salah satu kaedah pembayaran paypal yang boleh digunakan secara meluas dan mudah. Pendaftaran Paypal adalah PERCUMA dan sangat berguna sekiranya anda ingin membuat transaksi dengan matawang asing. Sebagai contoh, anda ingin membeli produk luar negara dalam matawang USD Dollar, maka Paypal akan menukar nilai matawang anda kepada USD Dollar untuk melakukan transaksi tersebut. Selain itu, Paypal juga boleh digunakan untuk pembayaran pelanggan luar negara kepada kita sekiranya anda menjual produk secara meluas.

Terdapat pelbagai plugin ataupun kemudahan pembayaran yang boleh diintegrasikan dengan laman web, dan sebagainya untuk melakukan pembayaran. Antara kelebihan kaedah pembayaran paypal adalah, pelanggan anda boleh membuat pembayaran sama ada menggunakan Credit Card/Debit Card (Visa, MasterCard, American Express dan Discover Network) dan juga melalui akaun Paypal mereka. Pengguna Paypal cuma perlu ‘link’ kad mereka dengan Paypal dan anda sudah boleh berbelanja dengan meluas !

Paypal juga mempunyai konsep ‘refund’ sekiranya pelanggan tidak berpuas hati, atau pelanggan boleh mengemukakan ‘Paypal Dispute’ sekiranya anda tidak berpuas hati dengan produk yang anda beli ataupun kes penipuan atau sebagainya. Anda tidak perlu risau sekiranya anda tertipu dengan produk palsu ataupun ‘scam’ , anda masih boleh mendapatkan wang anda kembali.

withdraw paypal

Sebagai peniaga online, Paypal adalah sangat penting sebagai kaedah pembayaran dalam urusniaga. Segala transaksi juala akan dimasukkan kedalam akaun paypal anda dan boleh ‘withdraw’ duit tersebut kedalam akaun bank ada dalam masa 2 atau 3 hari bekerja. Sangat pantas walaupun melibatkan kadar tukaran mata wang asing. Walaupun kaedah pembayaran Paypal mempunyai kelemahan dari segi Online Banking (FPX) servis yang tidak disediakan (online bankin malaysia), namun masih berbaloi untuk jualbeli transaksi luar negara. Sekiranya anda memerlukan servis ini, anda boleh dapatkan daripada IPAY88 atau SENANGPAY tetapi kosnya agak tinggi sekiranya anda masih belum mempunyai sales yang mantap.

Diharap perkongsian saya kali ini dapat memberikan serba sedikit pendedahan tentang kelebihan kaedah pembayaran Paypal dan membuka mata peniaga online untuk mendapatkan akaun Paypal sebagai salah satu kaedah pembayaran utama 🙂

Mahukan Hosting Murah ? Dapatkan di http://billing.hostingmalaya.com/ .

Kelebihan Hosting kami :

 1. Uptime 99.9% . Website anda sentiasa online, tiada masalah server down atau sebagainya.
 2. Menggunakan Cpanel. Dengan menggunakan Cpanel, amat mudah untuk anda monitor serta manage website anda.
 3. Sekiranya anda kurang pengetahuan dalam coding, ada juga disediakan SiteBuilder untuk memudahkan anda membuat website secara drag and drop.
 4. Disediakan 4500 Website templates secara PERCUMA selagi anda melanggan hosting kami.
 5. Disediakan 400+ Video Tutorials sekiranya anda ingin belajar dengan lebih mendalam tentang Web Hosting.

6 Comments

  • Admin
 1. nimbizkit
  • Admin
 2. LAMSIN

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.