GamesHostingPromosi

Ragnarok Online Hosting Malaysia

Ragnarok Online Hosting Malaysia

Baru-baru ini, Hosting Malaya telah memulakan projek Ragnarok Online Hosting khususnya di Asia Tenggara dan bakal menyediakan servis ini di negara lain. Untuk mereka yang ingin mengendalikan Ragnarok Online Private Server sendiri, boleh mendapatkan servis hosting daripada kami disini: https://billing.hostingmalaya.com/cart.php?gid=7.

hosting malaya - web hosting and game hosting solution

Ada beberapa emulator terkenal yang boleh digunakan sebagai fail server Ragnarok Online antaranya yang sering digunakan ialah Rathena dan Hercules emulator. Selain itu terdapat juga emulator lain seperti eAthena yang agak ketinggalan daripada segi development dan support.

Untuk yang menggunakan Ragnarok Online Hosting kami, anda mempunyai pilihan untuk memilih emulator (Rathena/Hercules) serta diberikan percuma Web Hosting Cpanel sekiranya anda ingin membuat penambahan dalam laman web seperti forum,apps dan sebagainya.

Dengan sewaan Ragnarok Online Hosting RM150/bulan, berikut adalah servis daripada oleh Hosting Malaya :

  1. Installation PERCUMA Control Panel FluxCP (Control Panel Website untuk Ragnarok Online)
  2. Trick mendapatkan domain .com dengan harga RM5 sahaja! (Contoh: your-ro.com)
  3.  Web Hosting Cpanel 500MB Web Disk secara Percuma
  4. VPS 30GB Diskspace, 2GB RAM, 2 Core CPU dan 1 IP Address lokasi di Singapore
  5. Client files secara PERCUMA
  6. Support basic server setup daripada Hosting Malaya.

Setup default akan disiapkan oleh kami dalam masa 24jam dan anda cuma perlu mendownload Client files dan sudah boleh online dan menjadi Game Master! Pastikan anda mempunyai KRO dulu ya !

 ragnarok online hosting malaysia

Sebagai pelanggan kami, anda akan dimasukkkan ke dalam group khas kami untuk membantu anda dari segi support dan sebagainya. Sekiranya ada sesuatu diluar bidang hosting seperti autobackup, anti ddos dan sebagainya, anda boleh mendapatkan servis berbayar daripada kami.

Spesifikasi server yang kami berikan adalah terbaik bagi server yang masih baru dalam development server. Namun, segalanya boleh dipelajari dengan mudah melalui forum emulator masing-masing. Kami juga berpengalaman mengendalikan server private Ragnarok Online lebih kurang 4 tahun sejak daripada tahun 2012.

Jom dapatkan Ragnarok Online Hosting disini ! http://billing.hostingmalaya.com/cart.php?gid=7

Nantikan produk terbaru kami dalam masa terdekat untuk Game Hosting yang lain pula ! Selamat Maju Jaya !

6 Comments

  1. zulkifli
  2. Yusdesire
    • Admin

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.