Tips

Cara Mengatasi Virus Shortcut

Cara Mengatasi Virus Shortcut

Pada harini, kelihatan post yang viral tentang cara untuk mengatasi Virus Shortcut. Virus shortcut ini sering berlaku kebanyakannya kepada pelajar, golongan pejabat, berpunca daripada perkongsian pendrive, hard disk atau sebagainya. Pada post tersebut diajar bagaimana cara untuk membuang virus shortcut menggunakan Command Prompt , dan pada pendapat saya, ianya agak sukar bagi mereka yang kurang tahu dan jelas tentang penggunaan Command Prompt tersebut.

Jadi, saya ingin berkongsi satu software yang dapat menyelesaikan masalah ini dengan beberapa klik sahaja. Nama software tersebut adalah Virus Shortcut Remover. Anda boleh dapatkan Virus Shortcut Remover tersebut disini : https://mega.nz/#!cJR21K6S!arJw4PpkBg7kUS0qSkGqCbsiqB-En0l8D_1ZFrj2y68 . Failnya cuma sebesar 700kb sahaja.

Sangat mudah untuk gunakan, cuma double klik pada aplikasi tersebut kemudian buat pilihan sama ada pendrive atau komputer anda yang terkena virus shortcut.

virus shortcut remover

Selepas membuat pilihan, pilih disk yang dijangkiti virus shortcut dan klik scan.virus shortcut

Kemudian, tekan delete pada ruangan Virus dan delete kesemua virus tersebut. Kemudian, pendrive anda akan kembali seperti asal tanpa virus 🙂

2 Comments

    • Admin

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.